Vraagouders

Bent u, als vraagouder, op zoek naar een goede opvang voor uw kind of kinderen, maar u wilt geen kinderdagverblijf, dan is gastouderopvang wellicht iets voor u.

Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang, waarbij het kind in een huiselijke omgeving wordt opgevangen.

Gastouderopvang kan plaats vinden bij u thuis door een gastouder of in een gastgezin en is in  principe 24 uur per dag en zeven dagen per week mogelijk.

Door flexibiliteit die gastouderopvang kenmerkt, is deze vorm van opvang vaak een alternatief voor ouders die afwisselende werktijden en/of dagen hebben. Daarnaast wordt vaak voor gastouderopvang gekozen vanwege het persoonlijke element: uw kind wordt opgevangen in een kleinschalige gezinssituatie. Dat geeft uw kind het veilige, vertrouwde en gezellige thuisgevoel.

Een gastouder is flexibel, bent u een half uurtje later thuis of moet u eerder beginnen te werken, in overleg is veel meer mogelijk. Is uw kind ziek, maar u kunt geen vrij krijgen van uw werk? Ook dan kan een gastouder, in overleg, uw kind opvangen. Hierdoor zijn de strakke tijden van het kindercentrum verleden tijd.

Aziatische vader en zijn dochter

Op onze website vindt u alle informatie voor een vraagouder over gastouderopvang. Op die manier kunt u een goede vergelijking maken.

Mocht u nog vragen hebben, mail of belt u dan gerust met het Hollen en Dollen. Wij nemen graag alle tijd om uw vragen te beantwoorden en u meer te vertellen over de unieke kenmerken van gastouderopvang.

Wilt u direct vraagouder worden? Schrijf u dan in via het inschrijfformulier druk daarvoor onder aan de pagina op de knop “aanmelden vraagouder”.

Wanneer u als vraagouder gebruik wilt maken van meer dan 3 dagen opvang aan huis, dan bent u wettelijk verplicht om de gastouder in loondienst te nemen.

Wilt u via Hollen en Dollen de gehele week opvang aan huis laten verzorgen, dan kan dit met 2 gastouders die elk maximaal 3 dagen per week bij u thuis komen.