Gastouders

Gastouder zijn betekent dat u tegen betaling de verzorging en opvoeding van de ouders uit handen neemt, op het moment dat zij beiden werken of studeren.

Een gastouder vangt tegen betaling kinderen op van werkende of studerende ouders. Gastouderopvang is een door de wet erkende vorm van kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar.

De opvang vindt plaats in uw eigen woning of in de woning van de (vraag)ouders. Het ritme van het kind wordt zoveel mogelijk gewaarborgd. De gastouder kan zelf ook kinderen hebben, zodat de gastkinderen gewoon meedraaien binnen het gezin.

Het kind wordt aan het begin van de werkdag naar de gastouder gebracht en aan het eind van de werkdag weer door de ouders opgehaald. Als de ouder ‘s nachts moet werken kan de opvang soms ook in de avond of nacht nodig zijn. De gastouder en de ouders van het kind spreken onderling af op welke tijden het brengen en halen gebeurd.

De gastouder met appel.

Ben je op zoek naar een verzorgende en flexibele baan? Of pas je al op bij een gezin en wil je starten als officiële geregistreerde opvanglocatie? Wil je weten welke stappen je moet ondernemen om geregistreerd te worden?

Neem gerust contact op. We leggen je eenvoudig uit welke stappen je moet nemen om geregistreerde en officiële gastouder te worden, aan welke eisen je moet voldoen, hoe je je bij ons kunt inschrijven en waar je tussen de kinderopvang vacatures de vacatures voor gastouders kunt vinden.